Aanaar-logo-white

Tierva!

Ota meihin yhteyttä.

jutellaan pian

Haluatko varata illallisen täynnä makuelämyksiä? Kiinnostaako kuulla lisää sesongin menusta? Jätä meille viesti niin otamme sinuun yhteyttä.

team aanaar

Inarin puhtaasta luonnosta.

Heikki Nikula

Head chef

Kaisu Nikula

Hotel Manager

Johanna Fabritius

Restaurant Manager

Historiamme

Hotellimme ja ravintolamme pitkä historia Inarissa alkaa vuodesta 1937. Alkuvuosina kaikki raaka-aineet hankittiin luonnosta, koska muuta ei ollut.

Vuonna 2002 palasimme takaisin kotikylällemme jatkamaan äitimme hotelliyritystä. Aloimme monipuolistamaan paikallisten raaka-aineiden käyttöä ja luomaan ainutlaatuisia annoksia täynnä makua ja tarinaa.

Voimme iloisina kertoa, että Ravintola Aanaar ja keittiömestarimme Heikki ovat saaneet tunnustusta vuosien varrella.

  • 2014. 2. sija Sápmi Awards – Saamelainen gastronomia ja ruokatietous -kilpailussa.
  • 2015. 2. sija Ruokamatkailukilpailussa.
  • 2016. ‘Best Foodservice Experience’ Foodtrekking Awards –kilpailussa.
  • 2018. 8. sija Suomen parhaissa ravintoloissa White Guide Nordic -ruokaoppaassa.
  • 2020. ‘Vuoden ravintola 2020’. Suomen Gastronominen seura  

lupauksemme

Teemme Aanaarilla kaiken yhteistyössä luonnon kanssa. Esivanhempamme ovat asuneet ja nauttineet Inarin antimista satojen vuosien ajan. On meidän vastuulla varmistaa, että tulevat sukupolvet voivat tehdä samoin:

  • Pyrimme jatkuvasti parantamaan kaikkien hankintojemme ekologisuutta ja tehostamaan jätehuoltoa ja kierrätystä.
  • Suojelemme ja tuemme etenkin paikallista luontoa ja paikalliskulttuureita.
  • Investoimme kestävästi – korjaamme rikki mennyttä ja uusimme laitteita harkiten.
  • Olemme olleet mukana vaikuttamassa Saamelaiskäräjien laatimaan kulttuurisesti vastuulliseen saamelaismatkailun eettiseen ohjeistukseen ja olemme sitoutuneet noudattamaan tätä ohjeistusta.
  • Meille on myönnetty hotelli-ravintoloiden Green Key -ympäristösertifikaatti vuonna 2021. 

Haluamme toivottaa kaikki tervetulleiksi juuri sellaisina kuin he ovat. Olemme HLBTIQ+-ystävällinen ravintola ja meillä on nollatoleranssi minkäänlaiselle syrjinnälle.