Jutellaan pian

Haluatko varata illallisen, joka on täynnä makuelämyksiä? Kiinnostaisiko kuulla lisää sesongin menustamme? Jätä meille viesti – palaamme sinulle pian.

Ravintola aanaar

Aukioloajat:
Ruokatilaukset 17:00-20:00 
Keittiö 17:00-21:00
Baari avoinna 22:30 asti

Huomioittehan, että emme ota vastaan käteismaksuja.

lupauksemme

Aanaarissa teemme kaiken yhteistyössä luonnon ja yhteisön kanssa. Inarissa on asuttu ja luonnon antimista on nautittu satojen vuosien ajan. Meidän tehtävämme on varmistaa, että myös tulevat sukupolvet voivat elää ja kokea tämän saman.

  • Ekologisuus: Pyrimme jatkuvasti parantamaan hankintojemme vastuullisuutta sekä kehittämään jätehuoltoa ja kierrätystä.

  • Paikallisuus: Tiedämme, että jokainen valinta vaikuttaa ympäristöön ja ihmisiin ympärillämme, ja siksi pyrimme tekemään ratkaisuja harkiten ja mahdollisimman kestävällä tavalla. Haluamme, että arvostus luontoa ja paikallisia kulttuureita kohtaan näkyy myös siinä, mitä tarjoilemme, niin lautasella kuin laseissa.

  • Kestävyys: Investoimme harkiten. Korjaamme, huollamme ja uudistamme silloin kun tarpeen.

  • Sertifioitu vastuullisuus: Meille myönnettiin Green Key -ympäristösertifikaatti vuonna 2021, ja kehitämme toimintaamme jatkuvasti sen kriteerien mukaisesti.

  • Turvallinen tila: Haluamme toivottaa kaikki tervetulleiksi juuri sellaisina kuin he ovat. Olemme HLBTQ+-ystävällinen ravintola, ja meillä on nollatoleranssi minkäänlaiselle syrjinnälle.

IMG_9675

Historiamme

Pitkä tarina Inarin sydämessä

Hotellin ja ravintolan tarina Inarissa alkaa vuodesta 1937. Ensivuosikymmeninä kaikki raaka-aineet kerättiin suoraan luonnosta, koska muuta ei ollut. Luonnon läheisyys ja sen antimet ovat olleet siis alusta alkaen keskeinen osa toimintaa.

Vuonna 2002 ravintolassa alettiin tietoisesti monipuolistaa paikallisten raaka-aineiden käyttöä keittiömestari Heikki Nikulan johdolla ja rakentaa ainutlaatuisia annoksia täynnä makua ja tarinaa. Tämä työ toi Aanaarille näkyvyyttä myös ravintolamaailmassa, ja vuosien varrella ravintola on saanut tunnustusta sekä Suomessa että kansainvälisesti mm. White Guide Nordic -ruokaoppaassa, Foodtrekking Awardsissa ja Suomen Gastronomiselta Seuralta, joka valitsi Aanaarin Vuoden ravintolaksi 2020.

Vuonna 2022 tapahtui omistajanvaihdos.  Samalla tehtiin ravintolaan pintaremontti ja keittiötä laajennettiin. Vuonna 2023 ravintolaa laajennettiin ja näkymä Juutuajoelle avattiin, jotta vieraille voidaan tarjota kokonaisvaltaisempi elämys.

Vuonna 2024 saimme Great Place to Work -sertifikaatin, joka kertoo siitä, että henkilöstö viihtyy ja on ylpeä työpaikastaan. Tämä on mielestämme perusta myös laadukkaalle asiakaskokemukselle.

Viime vuosina olemme halunneet tarjota vieraillemme myös erityisiä hetkiä. Keväisin ja syksyisin järjestämme teemaillallisia ja yhteistyöiltoja, joissa pohjoisen maut kohtaavat viinit, tisleet ja tarinalliset raaka-aineet. Näistä illoista on muodostunut odotettu osa Aanaarin vuodenkiertoa.

Aanaarin tarina jatkuu – kunnioittaen menneisyyttä, rikastuttaen nykyhetkeä ja katsoen kohti tulevaa.