Aanaarin menussa maistuvat pohjoisen vuodenajat ja antimet. Kokeilemme jatkuvasti uusia tapoja yhdistää perinteisiä paikallisia raaka-aineita moderneihin annoksiin.
Mikään ei maistu niin hyvälle kuin paikallisesti tuotettu illallinen kesäillan auringon helmeillessä Juutuanjoen pinnalla. Talvella rätisevä takkatuli pitää lämpimänä pakkasen paukkuessa talvi-illassa.
Anna meidän viedä sinut makumatkalle läpi puhtaan Inarin luonnon.
Rakennamme menumme vuodenajan ja paikallisten raaka-aineiden mukaan. Menu vaihtuu kaksi kertaa vuodessa peilaten luonnossa tapahtuvia muutoksia. Tutustu sesongin menuuseen ja varaa pöytä.
Maustettuna sienigarumilla, artisokkataco, väinönputkisalsaa ja puolukkaa
Viinisuositus: Abbe Rous Pinot Noir
Alkoholiton: Karpalo-koivulimonadi
Ruskeavoi-hollandaise, grillattua kesä-, parsa- ja lehtikaalta
Viinisuositus: Kir-Yianni Assystiko
Alkoholiton: Humala-greippikombutcha
Tattijäätelöä, kuusenkerkkägranitaa, pettukakkua ja marjoja
Viinisuositus: Ainoa Sametti
Alkoholiton: Maitohorsma-maarianheinämehu
Inarinsaamelaisille kalastus on kautta vuosien tuonut pääosan elannosta. Punalihainen taimen, joka nousee kutemaan Juutuaan, on tavoitelluin saalis. Siika taas on varmaan parasta Suomessa. Siika onkin ollut täällä elämän kulmakivi. Inarinsaamenkielinen siian nimitys kyeli tarkoittaa suomeksi yksinkertaisesti kalaa. Myös hauki on ollut tärkeä inarinsaamelaisille ja koškepuško eli kuivahauki suorastaan kulttuurimme symboli.
on vanha saamelaisten lääkeyrtti, josta jalostetaan hilloa, mehua ja siirappia. Me käytämme väinönputkea ruuanlaittoon ja juomiin ja uutamme siitä yrttisen vodkasnapsin.
Lähialueeseemme laskemme myös Norjan puolen Varankivuonon, johon meillä on myös historialliset kulttuuriyhteydet. Vuonosta saamme todellisen arktisen herkun, kuningasravun.
on saanut EU:n nimisuojan. Puikulan hieno aromi syntyy arktisen maaperän ja yöttömän yön valon ansiosta
Inarin graavisiikaa ja taimenchevice, muikun mätiä, pikkelöityä kanervaa ja fenkolikermaa
Viinisuositus: Julien Schaal Riesling Kaleidoscope
Alkoholiton: Rooibos jäätee
Suolaturskabrandade, kuivahauki-dashi-ilmaa ja meren makuja
Viinisuositus: Bosco dei Cirmiole Prosecco
Alkoholiton: Väinönputkimehu
Poron paahtopaistia, poronverikumpus, mustikkajäkälää, sieniä ja puikulapyrettä
Viinisuositus: Camins del Priorat
Alkoholiton: Variksenmarjamehu
Väinönputkiravioli, puolukkagranitaa ja matchavaahtoa
Koivunlehtisorbettia, tervaista tuorejuustovanukasta ja koivulientä
Viinisuositus: Ainoa Vaapukka
Alkoholiton: Vadelmalimonadi
Jumilla, Espanja, moscatel, chardonnay
Alsace, Ranska, riesling
Makedonia, Kreikka, assyrtiko
Gramona, Katalonia, gewürztraminer, sauvignon blanc, muscat
Umbria, Italia, grechetto
Wachau, Itävalta, grüner veltliner
Makedonia, Kreikka, xinomavro
Friuli Venezia Giulia, Italia, cabernet franc
Apulia, Italia, primitivo
Banyuls & Collioure, Ranska, pinot noir
Priorat, Katalonia, merlot, cabernet sauvignon, syrah, samsó, granacha
Douro, Portugali, touriga franca, souzao, touriga nacional, tinta roriz
Alentejo, Portugali, alicante bouschet
Saint-Emilion, Ranska, merlot
Cask Aqvavit, lingonberry vodka, roseroot syrup, allspice, lingonberry lemonade
Kyrö Dark Gin, blueberry lemonade, Ponzu Soy, tonic water
Kyrö Bitter, seabuckthorn liquer, roseroot syrup, tonic water
Koval Bourbon, tar liquer, pine bark syrup, Stout, orange juice
Finnish brandy, butterscotch liquer, homemade ale, cep stock, apple juice
Cask Aqvavit, Martini Rosso, beetroot juice, dark balsamico, lingonberry juice
Blueberry vodka, herbal juice, sweetgrass syrup, oat milk
Crowberry, Angelica, Spruceshoot, Sweetgrass & Willowherb, Cloudberry
Spruceshoot, beetroot juice, roseroot syrup, spruce powder, tonic water
Homemade ale, cloudberry juice, sweetgrass syrup
Rowanberry juice, juniper kombucha, sweetgrass syrup, tonic water
Ginger juice, blackcurrant syrup, dark Balsamico, soda water
Extra Dry NV, Veneto, Italia
Rose Extra Dry, Veneto, Italia
Champagne, Ranska
Gramona, Katalonia
Champagne, Vallée de la Marne, Ranska
Osoite:
Saarikoskentie 2, 99870 Inari
Puhelinnumero:
puh. 016-511 7100 / tel. +358-16 511 7100