Aanaar-logo-white

sesongin menu

Koe Inarin erämaa kaikilla aisteilla

Sesongissa nyt

Aanaarin menussa maistuvat pohjoisen vuodenajat ja antimet. Kokeilemme jatkuvasti uusia tapoja yhdistää perinteisiä paikallisia raaka-aineita moderneihin annoksiin.

Mikään ei maistu niin hyvälle kuin paikallisesti tuotettu illallinen kesäillan auringon helmeillessä Juutuanjoen pinnalla. Talvella rätisevä takkatuli pitää lämpimänä pakkasen paukkuessa talvi-illassa.

Anna meidän viedä sinut makumatkalle läpi puhtaan Inarin luonnon.

menulla

Luonto ympärillämme.

Previous
Next

Metsästä lautaselle – luonnosta lasiin

Rakennamme menumme vuodenajan ja paikallisten raaka-aineiden mukaan. Menu vaihtuu kaksi kertaa vuodessa peilaten luonnossa tapahtuvia muutoksia. Tutustu sesongin menuuseen ja varaa pöytä.

Inari menu

Paikallista ruokaa Inarista

Inari Menu 3

  • poronkielitaco

    Maustettuna sienigarumilla, artisokkataco, väinönputkisalsaa ja puolukkaa

Viinisuositus: Abbe Rous Pinot Noir
Alkoholiton: Karpalo-koivulimonadi

  • GRILLATTUA INARIN SIIKAA

    Ruskeavoi-hollandaise, grillattua kesä-, parsa- ja lehtikaalta

Viinisuositus: Kir-Yianni Assystiko
Alkoholiton: Humala-greippikombutcha

  • metsä

    Tattijäätelöä, kuusenkerkkägranitaa, pettukakkua ja marjoja

Viinisuositus: Ainoa Sametti
Alkoholiton: Maitohorsma-maarianheinämehu

  • Hinta 56,50 €
  • Viinipaketti 23,00 €
  • Alkoholiton paketti 14,50 €
  • INARIJÄRVEN KALA, kyeli

    Inarinsaamelaisille kalastus on kautta vuosien tuonut pääosan elannosta. Punalihainen taimen, joka nousee kutemaan Juutuaan, on tavoitelluin saalis. Siika taas on varmaan parasta Suomessa. Siika onkin ollut täällä elämän kulmakivi. Inarinsaamenkielinen siian nimitys kyeli tarkoittaa suomeksi yksinkertaisesti kalaa. Myös hauki on ollut tärkeä inarinsaamelaisille ja koškepuško eli kuivahauki suorastaan kulttuurimme symboli.

  • VÄINÖNPUTKI, puurrâmrääsi

    on vanha saamelaisten lääkeyrtti, josta jalostetaan hilloa, mehua ja siirappia. Me käytämme väinönputkea ruuanlaittoon ja juomiin ja uutamme siitä yrttisen vodkasnapsin.

  • KUNINGASRAPU, konagâsrapu

    Lähialueeseemme laskemme myös Norjan puolen Varankivuonon, johon meillä on myös historialliset kulttuuriyhteydet. Vuonosta saamme todellisen arktisen herkun, kuningasravun.

  • PUIKULAPERUNA, pottáák

    on saanut EU:n nimisuojan. Puikulan hieno aromi syntyy arktisen maaperän ja yöttömän yön valon ansiosta

Inari Menu 5

  • inarijärvi

    Inarin graavisiikaa ja taimenchevice, muikun mätiä, pikkelöityä kanervaa ja fenkolikermaa

Viinisuositus: Julien Schaal Riesling Kaleidoscope
Alkoholiton: Rooibos jäätee

  • jäämeri

    Suolaturskabrandade, kuivahauki-dashi-ilmaa ja meren makuja

Viinisuositus: Bosco dei Cirmiole Prosecco
Alkoholiton: Väinönputkimehu

  • PORO JA SEN LAIDUNMAA

    Poron paahtopaistia, poronverikumpus, mustikkajäkälää, sieniä ja puikulapyrettä

Viinisuositus: Camins del Priorat
Alkoholiton: Variksenmarjamehu

  • VÄINÖNPUTKEA

    Väinönputkiravioli, puolukkagranitaa ja matchavaahtoa

  • savusauna

    Koivunlehtisorbettia, tervaista tuorejuustovanukasta ja koivulientä

Viinisuositus: Ainoa Vaapukka
Alkoholiton: Vadelmalimonadi

  • Hinta 78,00 €
  • Viinipaketti 34,00 €
  • Alkoholiton paketti 21,50 €

Juomat

"Olipa se suun mukanen, otettasko toisetki?"

Valkoviinit

  • Finca Bacara Yeyá

    Jumilla, Espanja, moscatel, chardonnay

  • Julien Schaal Riesling Kaleidoscope

    Alsace, Ranska, riesling

  • kir-yianni assyrtiko

    Makedonia, Kreikka, assyrtiko

  • gramona gessamí

    Gramona, Katalonia, gewürztraminer, sauvignon blanc, muscat

  • Roccafiore Fiordaliso Bianco

    Umbria, Italia, grechetto

  • Nikolaihof Grüner Veltliner “Classic”

    Wachau, Itävalta, grüner veltliner

Roseviinit

  • kir-yianni akakies rosé

    Makedonia, Kreikka, xinomavro

Punaviinit

  • ferlat cabernet franc

    Friuli Venezia Giulia, Italia, cabernet franc

  • Most Wanted Regions Primitivo

    Apulia, Italia, primitivo

  • Abbe Rous Pinot Noir

    Banyuls & Collioure, Ranska, pinot noir

  • Camins del priorat

    Priorat, Katalonia, merlot, cabernet sauvignon, syrah, samsó, granacha

  • La Rosa Douro Tinto

    Douro, Portugali, touriga franca, souzao, touriga nacional, tinta roriz

  • Rocim Alicante Bouschet

    Alentejo, Portugali, alicante bouschet

  • Persevero 2016

    Saint-Emilion, Ranska, merlot

0U8A1220

Cocktailit

  • Tälvipeivi Frosty Day

    Cask Aqvavit, lingonberry vodka, roseroot syrup, allspice, lingonberry lemonade

  • Vekkuli

    Kyrö Dark Gin, blueberry lemonade, Ponzu Soy, tonic water

  • Tavemielâ Northern mood

    Kyrö Bitter, seabuckthorn liquer, roseroot syrup, tonic water

  • Muštoh Memories

    Koval Bourbon, tar liquer, pine bark syrup, Stout, orange juice

  • Puáris Vyevdi Old Forest

    Finnish brandy, butterscotch liquer, homemade ale, cep stock, apple juice

  • Ruottâseh Roots

    Cask Aqvavit, Martini Rosso, beetroot juice, dark balsamico, lingonberry juice

  • Sarečumme Winter kiss

    Blueberry vodka, herbal juice, sweetgrass syrup, oat milk

Alkoholittomat

  • Local juices by Lapin Sara

    Crowberry, Angelica, Spruceshoot, Sweetgrass & Willowherb, Cloudberry

  • Selkäjuomussaari

    Spruceshoot, beetroot juice, roseroot syrup, spruce powder, tonic water

  • Suovasaari

    Homemade ale, cloudberry juice, sweetgrass syrup

  • Jäniskari

    Rowanberry juice, juniper kombucha, sweetgrass syrup, tonic water

  • 3318

    Ginger juice, blackcurrant syrup, dark Balsamico, soda water

Kuohuviinit ja shampanjat

  • Corvezzo Prosecco

    Extra Dry NV, Veneto, Italia

  • Bosco dei Cirmiole Prosecco

    Rose Extra Dry, Veneto, Italia

  • Billecart-Salmon Brut Réserve

    Champagne, Ranska

  • Gramona La Cuvée Coprinnat

    Gramona, Katalonia

  • Champagne Moussé Fil L’Or d’Eugene NV

    Champagne, Vallée de la Marne, Ranska