Restaurant AANAAR_logo_kulta-valkoinen tekstilla_200x250px

sesongin
menu

Koe Inarin erämaa kaikilla aisteilla

Sesongissa nyt

Aanaarin menussa maistuvat pohjoisen vuodenajat ja antimet. Kokeilemme jatkuvasti uusia tapoja yhdistää perinteisiä paikallisia raaka-aineita moderneihin annoksiin.

Mikään ei maistu niin hyvälle kuin paikallisesti tuotettu illallinen kesäillan auringon helmeillessä Juutuanjoen pinnalla. Talvella Juutuanjoen yllä tanssivat revontulet tekevät kokemuksestasi ikimuistoisen.

Anna meidän viedä sinut makumatkalle läpi puhtaan Inarin luonnon.

IMG_5041

menulla

Luonto ympärillämme

Previous slide
Next slide

Metsästä lautaselle – luonnosta lasiin

Rakennamme menumme vuodenajan ja paikallisten raaka-aineiden mukaan. Menu vaihtuu kaksi kertaa vuodessa peilaten luonnossa tapahtuvia muutoksia. Tutustu sesongin menuuseen ja varaa pöytä.

Aanaar menu

Paikallista ruokaa Inarista

  • JUOMUS

    Juomus on talven verkkokalastukseen liittyvä sana. Kun lähdetään talviverkoille, lähdetään juomuksille. Siika on tyypillinen talviverkosta saatava saalis.

  • KASKI

    Kaski on maa-alue, joka on raivattu ja poltettu viljelytarkoitukseen. Tuhka toimii maaperän ravinteena. Kaskiviljely on perinteinen suomalainen maatalousmenetelmä.

  • Lapin kulta

    Lapin kullalla voidaan tarkoittaa 1800-luvulla pohjoisimman Suomen joissa huuhdottuja kultahippuja. Alueella on vahva kullankaivuuperinne. Lapin kullalla voidaan viitata myös alueen muihin luonnon aarteisiin, kuten vaikkapa hilloihin ja tyrniin.

Aanaar Menu 5

  • Juomus (D,G)

    Variksenmarjalla glaseerattu siikacarpaccio, selleri-misoemulsio, porkkanahelmiä, pikkelöityä valkoretikkaa ja siian nahkasipsejä

Viinisuositus: Verlockende Rose
Alkoholiton: Aurorakuohu

  • kaski (L,V)

    Marjoilla ja yrteillä marinoitua kaskinaurista, savustettua fetavaahtoa, piparjuuriemulsiota ja mallasmurua

Viinisuositus: Ainoa Aho
Alkoholiton: Kuusenkerkkämehu

  • Kasari (L,G)

    Paistettua Inarijärven taimenta, mustavalkosipuli-fenkolipyreetä, juurespavea, porkkanalastuja, kylmäsavustettua mätiä ja voi-valkoviinikastiketta

Viinisuositus: Perrieres Monople
Alkoholiton: Väinönputkimehu

  • Kielas (L)

    Poron fileetä, puikulapyreetä, kumpusta, paistettua herkkutattia, mustikkajäkälää, puolukkageeliä ja mustaherukka - balsamicokastiketta

Viinisuositus: Bedoba Saperavi
Alkoholiton: Metsäkuohu

  • Lapin kulta (L)

    Tonkapavuilla maustettu jäädyke, marinoituja hilloja, tyrnihelmiä, suklaamultaa ja hunajatuille

Viinisuositus: Ainoa Valokki
Alkoholiton: Hillamehu

  • Hinta 117€
  • Viinipaketti 55,40€
  • Alkoholiton paketti 34,50€

G – gluteeniton, L – laktoositon, D – maidoton, V – kasvis

Aanaar Vegetarian
Menu 5

  • Metsän maut (D)

    Paahdettua tattia, pikkelöityjä metsäsieniä, kuusikimchiä, karamellisoitua sipulivaahtoa ja nokkosella maustettua hapanleipäsipsiä

Viinisuositus: Ainoa Silkki
Alkoholiton: Metsäkuohu

  • kaski (L)

    Marjoilla ja yrteillä marinoitua kaskinaurista, savustettua fetavaahtoa, piparjuuriemulsiota ja mallasmurua

Viinisuositus: Ainoa Aho
Alkoholiton: Kuusenkerkkämehu

  • Talviuni (L,G)

    Artisokka-kaurarisottoa, saksanpähkinä salsa verdeä, artisokkasipsiä ja sinihomejuustoa

Viinisuositus: Verlockende Rose
Alkoholiton: Juhlakuohu

  • Koitto (G,D)

    Paahdettua kurpitsaa, kurpitsansiemenpestoa, karamellisoituja kurpitsansiemeniä, lehtikaalta ja kasvislientä

Viinisuositus: Kungfu Girl Riesling
Alkoholiton: Hillamehu

  • Nuoska (D)

    Mustikka-suklaaganachea, karamellisoitua päärynägeeliä, pikkelöityä päärynää, pähkinätuile ja kuusi-mahla granitaa

Viinisuositus: Ainoa Sametti
Alkoholiton: Mustikkamehu

  • Hinta 99 €
  • Viinipaketti 51,80 €
  • Alkoholiton paketti 34,50 €

G – gluteeniton, L – laktoositon, D – maidoton

  • takapiha

    Takapiha on paikallisen omakotitalon takana oleva piha-alue. Paikallisten asukkaiden takapihoilla kasvaa toinen toistaan herkullisempia raaka-aineita kokkaamisessa käytettäväksi.

  • kaski

    Kaski on maa-alue, joka on raivattu ja poltettu viljelytarkoitukseen. Tuhka toimii maaperän ravinteena. Kaskiviljely on perinteinen suomalainen maatalousmenetelmä.

  • nuoska

    Suojasään aikaan sulava ja kosteaksi muuttunut lumi, jonka alta voi myös helposti paljastua lumipeitteestä paljas maa.

Juomat

"Olipa se suun mukanen, otettasko toisetki?"

IMG_8678

Cocktails

  • Umpinen

    Aquavit -likööri, Kyrö Dark Gin, tattibalsamico, appelsiinimehu, tonic

  • Lappa sour

    Puolukkavodka, puolukkamehu, katajanmarjat, Aquafaba, sitruunamehu

  • kohva

    Bivrost Pink Gin, rosmariinisiirappi, limemehu, roseepippuri, sooda

Virgin cocktails

  • puolukka sour

    Puolukkamehu, ruusunjuurisiirappi, Aquafaba, sitruunamehu, katajanmarjat

Special Event: YUNGMIQU

Concert: 15.08.2024 22:00.

IJAHIS IDJA OVDAFEASTA – IJAHIS IDJA ETKOT – IJAHIS IDJA PRE-PARTY

Free entrance – Vapaa Pääsy

Last table reservations at 19:00.