Aanaarin menussa maistuvat pohjoisen vuodenajat ja antimet. Kokeilemme jatkuvasti uusia tapoja yhdistää perinteisiä paikallisia raaka-aineita moderneihin annoksiin.
Mikään ei maistu niin hyvälle kuin paikallisesti tuotettu illallinen kesäillan auringon helmeillessä Juutuanjoen pinnalla. Talvella Juutuanjoen yllä tanssivat revontulet tekevät kokemuksestasi ikimuistoisen.
Anna meidän viedä sinut makumatkalle läpi puhtaan Inarin luonnon.
Rakennamme menumme vuodenajan ja paikallisten raaka-aineiden mukaan. Menu vaihtuu kaksi kertaa vuodessa peilaten luonnossa tapahtuvia muutoksia. Tutustu sesongin menuuseen ja varaa pöytä.
Juomus on talven verkkokalastukseen liittyvä sana. Kun lähdetään talviverkoille, lähdetään juomuksille. Siika on tyypillinen talviverkosta saatava saalis.
Kaski on maa-alue, joka on raivattu ja poltettu viljelytarkoitukseen. Tuhka toimii maaperän ravinteena. Kaskiviljely on perinteinen suomalainen maatalousmenetelmä.
Lapin kullalla voidaan tarkoittaa 1800-luvulla pohjoisimman Suomen joissa huuhdottuja kultahippuja. Alueella on vahva kullankaivuuperinne. Lapin kullalla voidaan viitata myös alueen muihin luonnon aarteisiin, kuten vaikkapa hilloihin ja tyrniin.
Variksenmarjalla glaseerattu siikacarpaccio, selleri-misoemulsio, porkkanahelmiä, pikkelöityä valkoretikkaa ja siian nahkasipsejä
Viinisuositus: Verlockende Rose
Alkoholiton: Aurorakuohu
Marjoilla ja yrteillä marinoitua kaskinaurista, savustettua fetavaahtoa, piparjuuriemulsiota ja mallasmurua
Viinisuositus: Ainoa Aho
Alkoholiton: Kuusenkerkkämehu
Paistettua Inarijärven taimenta, mustavalkosipuli-fenkolipyreetä, juurespavea, porkkanalastuja, kylmäsavustettua mätiä ja voi-valkoviinikastiketta
Viinisuositus: Perrieres Monople
Alkoholiton: Väinönputkimehu
Poron fileetä, puikulapyreetä, kumpusta, paistettua herkkutattia, mustikkajäkälää, puolukkageeliä ja mustaherukka - balsamicokastiketta
Viinisuositus: Bedoba Saperavi
Alkoholiton: Metsäkuohu
Tonkapavuilla maustettu jäädyke, marinoituja hilloja, tyrnihelmiä, suklaamultaa ja hunajatuille
Viinisuositus: Ainoa Valokki
Alkoholiton: Hillamehu
G – gluteeniton, L – laktoositon, D – maidoton, V – kasvis
Paahdettua tattia, pikkelöityjä metsäsieniä, kuusikimchiä, karamellisoitua sipulivaahtoa ja nokkosella maustettua hapanleipäsipsiä
Viinisuositus: Ainoa Silkki
Alkoholiton: Metsäkuohu
Marjoilla ja yrteillä marinoitua kaskinaurista, savustettua fetavaahtoa, piparjuuriemulsiota ja mallasmurua
Viinisuositus: Ainoa Aho
Alkoholiton: Kuusenkerkkämehu
Artisokka-kaurarisottoa, saksanpähkinä salsa verdeä, artisokkasipsiä ja sinihomejuustoa
Viinisuositus: Verlockende Rose
Alkoholiton: Juhlakuohu
Paahdettua kurpitsaa, kurpitsansiemenpestoa, karamellisoituja kurpitsansiemeniä, lehtikaalta ja kasvislientä
Viinisuositus: Kungfu Girl Riesling
Alkoholiton: Hillamehu
Mustikka-suklaaganachea, karamellisoitua päärynägeeliä, pikkelöityä päärynää, pähkinätuile ja kuusi-mahla granitaa
Viinisuositus: Ainoa Sametti
Alkoholiton: Mustikkamehu
G – gluteeniton, L – laktoositon, D – maidoton
Takapiha on paikallisen omakotitalon takana oleva piha-alue. Paikallisten asukkaiden takapihoilla kasvaa toinen toistaan herkullisempia raaka-aineita kokkaamisessa käytettäväksi.
Kaski on maa-alue, joka on raivattu ja poltettu viljelytarkoitukseen. Tuhka toimii maaperän ravinteena. Kaskiviljely on perinteinen suomalainen maatalousmenetelmä.
Suojasään aikaan sulava ja kosteaksi muuttunut lumi, jonka alta voi myös helposti paljastua lumipeitteestä paljas maa.
Aquavit -likööri, Kyrö Dark Gin, tattibalsamico, appelsiinimehu, tonic
Puolukkavodka, puolukkamehu, katajanmarjat, Aquafaba, sitruunamehu
Bivrost Pink Gin, rosmariinisiirappi, limemehu, roseepippuri, sooda
Puolukkamehu, ruusunjuurisiirappi, Aquafaba, sitruunamehu, katajanmarjat
Osoite:
Saarikoskentie 2, 99870 Inari
Puhelinnumero:
+358 40 841 1141
Sähköposti:
juutua@wildernesshotels.fi
Huomioittehan, että emme ota vastaan käteismaksuja.
Concert: 15.08.2024 22:00.
IJAHIS IDJA OVDAFEASTA – IJAHIS IDJA ETKOT – IJAHIS IDJA PRE-PARTY
Free entrance – Vapaa Pääsy