Restaurant AANAAR_logo_kulta-valkoinen tekstilla_200x250px

sesongin
menu

Koe Inarin erämaa kaikilla aisteilla

Sesongissa nyt

Aanaarin menussa maistuvat pohjoisen vuodenajat ja antimet. Kokeilemme jatkuvasti uusia tapoja yhdistää perinteisiä paikallisia raaka-aineita moderneihin annoksiin.

Mikään ei maistu niin hyvälle kuin paikallisesti tuotettu illallinen kesäillan auringon helmeillessä Juutuanjoen pinnalla. Talvella Juutuanjoen yllä tanssivat revontulet tekevät kokemuksestasi ikimuistoisen.

Anna meidän viedä sinut makumatkalle läpi puhtaan Inarin luonnon.

IMG_5041

menulla

Luonto ympärillämme

Previous slide
Next slide

Metsästä lautaselle – luonnosta lasiin

Rakennamme menumme vuodenajan ja paikallisten raaka-aineiden mukaan. Menu vaihtuu kaksi kertaa vuodessa peilaten luonnossa tapahtuvia muutoksia. Tutustu sesongin menuuseen ja varaa pöytä.

Aanaar menu

Paikallista ruokaa Inarista

Aanaar Menu 3

  • Pöpelikkö

    Yrteillä ja jaloviinalla marinoitua poroa, sienikreemiä, pikkelöityä kanttarellia ja puolukkageeliä

Viinisuositus: Touraine Renaissance Prè Baron, Ranska
Alkoholiton: Aurorakuohu

  • Kasari

    Savustettua Inarijärven punalihaista, pinaatti-pinjansiemenpaistosta, paistettuja kasviksia ja rapukastiketta

Viinisuositus: Kungfu Girl, USA
Alkoholiton: Sitruunalimonaadi

  • Sitruunaa, lakritsaa ja mustaherukkaa

    Sitruunakakkua, lakritsacrumblea ja mustaherukkasorbettia

Viinisuositus: Ainoa Kaste, Suomi
Alkoholiton: Kuusenkerkkämehu

  • Hinta 70€
  • Viinipaketti 26,80 €
  • Alkoholiton juomapaketti 18€
  • PÖPELIKKÖ

    Pöpelikkö – tuo villi ja vähän villiintynytkin metsä, jossa polku katoaa ja luonto ottaa vallan. Siellä piilottelevat metsän antimet: poro kulkee äänettömästi, sienet nousevat sammaleesta ja marjat kypsyvät hiljaa varpujen suojassa. Pöpelikkö on makumatka keskelle suomalaista metsää – vähän arvaamaton, mutta täynnä rikkaita aarteita.

  • Mustaherukka

    Pohjoisen pitkien kesäpäivien yöttömässä valossa kypsyvä mustaherukka kehittää poikkeuksellisen syvän ja vivahteikkaan maun. Tämä pieni, mutta voimallinen marja kantaa mukanaan pohjoisen luonnon intensiivisyyttä ja karun kauneuden makua.

  • SIIKA

    Yksi pohjoisen vesien arvostetuimmista kaloista. Tämä annos on kunnianosoitus siian puhtaille mauille – elementeille, jotka puhuttelevat niin muistoja kuin makuaistia.

  • Kielas

    Kielas on kapea ja maanselän poikki kulkeva, koivikkoa kasvava ylännemaa tuntureilla. Tässä annoksessa poro saa moniulotteisen muodon: murea filee, lempeän täyteläinen kieli ja kumpus yhdistyvät metsän ja tunturin makuihin. Kielas on kunnianosoitus pohjoiselle perinteelle – annos, joka yhdistää menneen ja nykyisen yhdeksi voimalliseksi makumuistoksi.

  • POHJOISEN MARJAT

    Tyrni, pohjoisen luonnon kirpeä aarre ja tuttu hilla muodostavat kerroksellisen jälkiruoan, jossa pohjoisen luonto kohtaa hienostuneen makeuden.

Aanaar Menu 5

  • Apaja

    Kevyesti savustettu siikamosaiikki, siianmäti, rapeaa siian nahkaa, jääfenkoli-purjosalaatti, piimää ja tilliä

Viinisuositus: Beaujolais Blanc Piron, Ranska
Alkoholiton: Väinönputkimehu

  • Kevätpesä

    Rapea perunapesä, kasvistartar, parsavaahtoa ja kurpitsansiemenpestoa

Viinisuositus: Les Perrieres Monopole, Ranska
Alkoholiton: Juhlakuohu

  • Kielas

    Paistettua poronfileetä, kieltä ja kumpusta. Katajanmarjalla maustettua puikulapyreetä, herkkutattia, mustikkajäkälää ja puolukka-portviinikastiketta

Viinisuositus: Bedoba Saperavi, Georgia
Alkoholiton: Metsäkuohu

  • Palate cleanser
  • Tyrniä ja hillaa

    Tyrnileivos, karamelli-espressokreemi, hillafluidia ja hillapallo

Viinisuositus: Ainoa Valokki, Suomi
Alkoholiton: Kuusenkerkkämehu

  • Hinta 95€
  • Viinipaketti 42,90€
  • Alkoholiton paketti 23€

Aanaar Vegetarian
Menu 5

  • Metsäsieniravioli

    Metsäsienillä ja ricotalla täytetty ravioli, tatticonsommé ja tryffelivaahtoa

Viinisuositus: Ainoa Silkki, Suomi
Alkoholiton: Kuusenkerkkämehu

  • Kevätpesä

    Rapea perunapesä, kasvistartar, parsavaahtoa ja kurpitsansiemenpestoa

Viinisuositus: Les Perrières Monopole, Ranska
Alkoholiton: Juhlakuohu

  • Juuri ja Juuri

    Paahdettua raitajuurta, marinoitua keltajuurta, savupunajuuripyreetä, karamellisoitua pekaanipähkinää, pikkelöityä sinapinsiementä, fetakreemiä ja variksenmarja-balsamicosiirappia

Viinisuositus: Passagem Branco, Portugali
Alkoholiton: Aurorakuohu

  • Palate cleanser
  • Sitruunaa, lakritsaa ja mustaherukkaa

    Sitruunakakkua, lakritsacrumblea ja mustaherukkasorbettia

Viinisuositus: Beerenauslese Rosé, Itävalta
Alkoholiton: Puolukkamehu

  • Hinta 75€
  • Viinipaketti 38€
  • Alkoholiton juomapaketti 28,50€
  • KEVÄTPESÄ

    Kevään ensimmäiset auringonsäteet herättävät luonnon ja saavat lintujen pesänrakennuspuuhat alkamaan. Tämä annos ammentaa inspiraationsa tuosta kevään herkästä hetkestä. Kevätpesä on kevään makujen ja muotojen ilottelua.

  • JUURI JA JUURI

    Suomalainen sanonta "juuri ja juuri" viittaa tilanteeseen, jossa jotain tapahtuu täpärästi – viime tingassa, miltei huomaamatta. Tässä annoksessa se saa uuden merkityksen: juuret ovat enemmän kuin vain raaka-aineita – ne ovat alkuja, kerroksia ja tarinoita maan syvyyksistä. Juuri ja juuri leikittelee rajoilla: makean ja happaman, paahteisen ja raikkaan, pehmeän ja rouskuvan. Annos, jossa mikään ei ole liikaa – mutta kaikki on juuri kohdallaan.

Juomat

"Olipa se suun mukanen, otettasko toisetki?"

IMG_8678

Cocktails

  • Umpinen

    Aquavit -likööri, Kyrö Dark Gin, tattibalsamico, appelsiinimehu, tonic

  • Lappa sour

    Puolukkavodka, puolukkamehu, katajanmarjat, Aquafaba, sitruunamehu

  • kohva

    Bivrost Pink Gin, rosmariinisiirappi, limemehu, roseepippuri, sooda

Virgin cocktails

  • puolukka sour

    Puolukkamehu, ruusunjuurisiirappi, Aquafaba, sitruunamehu, katajanmarjat

Special Event: YUNGMIQU

Concert: 15.08.2024 22:00.

IJAHIS IDJA OVDAFEASTA – IJAHIS IDJA ETKOT – IJAHIS IDJA PRE-PARTY

Free entrance – Vapaa Pääsy

Last table reservations at 19:00.