Aanaarin menussa maistuvat pohjoisen vuodenajat ja antimet. Kokeilemme jatkuvasti uusia tapoja yhdistää perinteisiä paikallisia raaka-aineita moderneihin annoksiin.
Mikään ei maistu niin hyvälle kuin paikallisesti tuotettu illallinen kesäillan auringon helmeillessä Juutuanjoen pinnalla. Talvella Juutuanjoen yllä tanssivat revontulet tekevät kokemuksestasi ikimuistoisen.
Anna meidän viedä sinut makumatkalle läpi puhtaan Inarin luonnon.
Rakennamme menumme vuodenajan ja paikallisten raaka-aineiden mukaan. Menu vaihtuu kaksi kertaa vuodessa peilaten luonnossa tapahtuvia muutoksia. Tutustu sesongin menuuseen ja varaa pöytä.
Yrteillä ja jaloviinalla marinoitua poroa, sienikreemiä, pikkelöityä kanttarellia ja puolukkageeliä
Viinisuositus: Touraine Renaissance Prè Baron, Ranska
Alkoholiton: Aurorakuohu
Savustettua Inarijärven punalihaista, pinaatti-pinjansiemenpaistosta, paistettuja kasviksia ja rapukastiketta
Viinisuositus: Kungfu Girl, USA
Alkoholiton: Sitruunalimonaadi
Sitruunakakkua, lakritsacrumblea ja mustaherukkasorbettia
Viinisuositus: Ainoa Kaste, Suomi
Alkoholiton: Kuusenkerkkämehu
Pöpelikkö – tuo villi ja vähän villiintynytkin metsä, jossa polku katoaa ja luonto ottaa vallan. Siellä piilottelevat metsän antimet: poro kulkee äänettömästi, sienet nousevat sammaleesta ja marjat kypsyvät hiljaa varpujen suojassa. Pöpelikkö on makumatka keskelle suomalaista metsää – vähän arvaamaton, mutta täynnä rikkaita aarteita.
Pohjoisen pitkien kesäpäivien yöttömässä valossa kypsyvä mustaherukka kehittää poikkeuksellisen syvän ja vivahteikkaan maun. Tämä pieni, mutta voimallinen marja kantaa mukanaan pohjoisen luonnon intensiivisyyttä ja karun kauneuden makua.
Yksi pohjoisen vesien arvostetuimmista kaloista. Tämä annos on kunnianosoitus siian puhtaille mauille – elementeille, jotka puhuttelevat niin muistoja kuin makuaistia.
Kielas on kapea ja maanselän poikki kulkeva, koivikkoa kasvava ylännemaa tuntureilla. Tässä annoksessa poro saa moniulotteisen muodon: murea filee, lempeän täyteläinen kieli ja kumpus yhdistyvät metsän ja tunturin makuihin. Kielas on kunnianosoitus pohjoiselle perinteelle – annos, joka yhdistää menneen ja nykyisen yhdeksi voimalliseksi makumuistoksi.
Tyrni, pohjoisen luonnon kirpeä aarre ja tuttu hilla muodostavat kerroksellisen jälkiruoan, jossa pohjoisen luonto kohtaa hienostuneen makeuden.
Kevyesti savustettu siikamosaiikki, siianmäti, rapeaa siian nahkaa, jääfenkoli-purjosalaatti, piimää ja tilliä
Viinisuositus: Beaujolais Blanc Piron, Ranska
Alkoholiton: Väinönputkimehu
Rapea perunapesä, kasvistartar, parsavaahtoa ja kurpitsansiemenpestoa
Viinisuositus: Les Perrieres Monopole, Ranska
Alkoholiton: Juhlakuohu
Paistettua poronfileetä, kieltä ja kumpusta. Katajanmarjalla maustettua puikulapyreetä, herkkutattia, mustikkajäkälää ja puolukka-portviinikastiketta
Viinisuositus: Bedoba Saperavi, Georgia
Alkoholiton: Metsäkuohu
Tyrnileivos, karamelli-espressokreemi, hillafluidia ja hillapallo
Viinisuositus: Ainoa Valokki, Suomi
Alkoholiton: Kuusenkerkkämehu
Metsäsienillä ja ricotalla täytetty ravioli, tatticonsommé ja tryffelivaahtoa
Viinisuositus: Ainoa Silkki, Suomi
Alkoholiton: Kuusenkerkkämehu
Rapea perunapesä, kasvistartar, parsavaahtoa ja kurpitsansiemenpestoa
Viinisuositus: Les Perrières Monopole, Ranska
Alkoholiton: Juhlakuohu
Paahdettua raitajuurta, marinoitua keltajuurta, savupunajuuripyreetä, karamellisoitua pekaanipähkinää, pikkelöityä sinapinsiementä, fetakreemiä ja variksenmarja-balsamicosiirappia
Viinisuositus: Passagem Branco, Portugali
Alkoholiton: Aurorakuohu
Sitruunakakkua, lakritsacrumblea ja mustaherukkasorbettia
Viinisuositus: Beerenauslese Rosé, Itävalta
Alkoholiton: Puolukkamehu
Kevään ensimmäiset auringonsäteet herättävät luonnon ja saavat lintujen pesänrakennuspuuhat alkamaan. Tämä annos ammentaa inspiraationsa tuosta kevään herkästä hetkestä. Kevätpesä on kevään makujen ja muotojen ilottelua.
Suomalainen sanonta "juuri ja juuri" viittaa tilanteeseen, jossa jotain tapahtuu täpärästi – viime tingassa, miltei huomaamatta. Tässä annoksessa se saa uuden merkityksen: juuret ovat enemmän kuin vain raaka-aineita – ne ovat alkuja, kerroksia ja tarinoita maan syvyyksistä. Juuri ja juuri leikittelee rajoilla: makean ja happaman, paahteisen ja raikkaan, pehmeän ja rouskuvan. Annos, jossa mikään ei ole liikaa – mutta kaikki on juuri kohdallaan.
Aquavit -likööri, Kyrö Dark Gin, tattibalsamico, appelsiinimehu, tonic
Puolukkavodka, puolukkamehu, katajanmarjat, Aquafaba, sitruunamehu
Bivrost Pink Gin, rosmariinisiirappi, limemehu, roseepippuri, sooda
Puolukkamehu, ruusunjuurisiirappi, Aquafaba, sitruunamehu, katajanmarjat
Osoite:
Saarikoskentie 2, 99870 Inari
Puhelinnumero:
+358 40 841 1141
Sähköposti:
juutua@wildernesshotels.fi
Huomioittehan, että emme ota vastaan käteismaksuja.
Concert: 15.08.2024 22:00.
IJAHIS IDJA OVDAFEASTA – IJAHIS IDJA ETKOT – IJAHIS IDJA PRE-PARTY
Free entrance – Vapaa Pääsy