Aanaar-logo-white

ravintola Aanaar

Koe Inarin villi luonto kaikilla aisteilla

Palkittu Ravintolamme

Tervetuloa Aanaariin – ravintola, jonka juuret ovat syvällä Inarin maaperässä. Haluamme kertoa sinulle pohjoisen villin luonnon tarinan ja jakaa kanssasi perinteemme palkittujen annosten kautta. Tule maistamaan Lapin vuodenajat Juutuanjoen rannalla.

Inarinsaamelaisina esiäitimme ja -isämme turvautuivat heitä ympäröivään luontoon läpi vuosisatojen. Haluamme jatkaa tätä “lähiruokaa luonnosta” -filosofiaa ja tuoda Lapin antimet suoraan sinun lautasellesi. Tämä ajattelutapa ulottuu myös Aanaarin sisustussuunnitteluun, jossa esittelemme suomalaista designia ja paikallista käsityöperinnettä.

Filosofiamme

Metsästä lautaselle - luonnosta lasiin

Previous
Next

Kaikki lähtee meitä ympäröivästä “ruokakomerosta” – koskemattomasta arktisesta luonnosta. Arvostus Lapin luontoa ja perinteitämme kohtaan on kaiken tekemisemme alku ja juuri.

Keittiömme luo ainutlaatuisia annoksia käyttäen kaikkea jäkälästä ja saamelaisten vanhasta käyttökasvista väinönputkesta poronlihaan ja Inarijärven kaloihin. Kun valitsemme raaka-aineita, suosimme luonnonmukaisia vaihtoehtoja ja hankimme ne paikallisilta tuottajilta ja poimijoilta aina kun mahdollista.

Sesongin menulla haluamme tutkia meitä ympäröivän luonnon moninaisuutta kestävyys edellä.

varaa vierailusi

Oletko valmis tutustumaan Inarin makupalettiin? Tule mukaan makumatkalle läpi Lapin erämaan. Varaa meille pöytä, tai jää pidemmälle vierailulle Hotelli Kultahoviin.

Tiervâpuáttim!